Pagina's

dinsdag 24 maart 2015

De Sallandse Heuvelrug



Alweer een jaartje ouder en als verrassing heeft Merian een weekendje weg georganiseerd!

De reis ging naar Overijssel, naar Raalte om precies te zijn. Raalte is een kleine plaats in Salland, dit gebied kent als belangrijkste plaats Deventer, een stad met een prachtig compact centrum maar met een prachtige historische uitstraling. De weelde van de vroege Hanzestad is heel goed zichtbaar en er zijn dan ook diverse leuke kleine winkeltjes te vinden waarbij zeker voor iedereen iets te vinden is. Echt een leuke stad, niet zo slim om onze foto toestellen in de auto te laten liggen.
Na wat rond gedwaald te hebben zijn we verder gegaan naar Raalte waar we ons hotel hebben opgezocht. Alles prima in orde in het hotel al is het wel heel erg rustig.
In Raalte zelf is helaas niet zoveel te doen maar heeft toch een redelijk (standaard) winkelaanbod. We pikken ook nog twee caches op die we hier tegenkomen:

#501 De bruggen van Raalte: Enkbrug

#502 De bruggen van Raalte: Daggertsbrug

's Avonds in de plaatselijke brasserie verrassend lekker gegeten en nog wat gedronken in het hotel, en het plan voor de volgende dag door te nemen. Gaan we op jacht naar geocaches of gaan we een heerlijke wandeling maken. We besluiten om het laatste te gaan doen, we willen weer wat kilometers in de benen te krijgen en als we wat caches tegenkomen dan is dat mooi meegenomen.

De wandeling die we gaan doen is in het Nationaal park Sallandse Heuvelrug (klik voor meer informatie over de Sallandse Heuvelrug op de link).
Het wordt prachtig weer en het is de eerste fantastische lente dag van het jaar. Het prachtige weer lokt heel veel mensen naar deze plek, gelukkig zijn we er vroeg bij en is er nog plek genoeg op de grote parkeerplaats. Ook hier is een groot informatiecentrum aanwezig. We kopen hier een informatiekaartje waarop de verschillende wandelingen te vinden zijn. We kiezen voor de grote wandeling die vanaf deze standplaats gestart kan worden. Het eerste gedeelte gaat een stuk door een bos en na een klein stukje komen we bij de schaapskooi waar uiteraard veel schapen te zien zijn, We lopen verder door het bos en een grote vlakte opent zich voor ons. Tjonge wat is het hier mooi en we kunnen best ver kijken. Ondanks het mooie weer is hier de winter nog volop aanwezig maar over een paar weken zal het er hier zeker groener eruit zien. In Augustus/September als de heide bloeit zal het hier ook een lust voor het oog zijn. We lopen rustig verder en het wordt zelfs een beetje heuvelachtig en genieten van de wandeling en het prachtig weer.

We komen nog 1 makkelijke geocache tegen:
#503 Nijverzoo #3

Na ongeveer 13 kilometer genieten zijn we weer terug bij onze startplaats waar we een plekje vinden op het terras en heerlijk nagenieten in de zon.

Klik hieronder op de foto om naar het fotoalbum te gaan


 Salland weekend

De route:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten